1
December
2020

A Cellum 3-D Secure támogatást vezet be a fejlesztői csomagjában

Az Európai Unió fizetési szolgáltatásokról szóló új irányelve (PSD2) megköveteli, hogy a fizetési szolgáltatók ún. erős ügyfélhitelesítést alkalmazzanak. Ennek megfelelően a Cellum szoftverfejlesztői csomagja (SDK) mostantól támogatja a 3-D Secure protokollt, lehetővé téve, hogy a fizetési alkalmazások fejlesztői eleget tegyenek a jogszabályi követelménynek.

5
October
2020

A Cellum jelentős frissítést adott ki a mobilszolgáltatói platformjához

A Cellum jelentős újdonságokat tartalmazó frissítést adott ki a SIM-kezelő platformjához, amelyet piacvezető mobilszolgáltatók használnak. Az új verzió egy frissített futtatási környezetben támogatja a virtualizációt, valamint számos új funkciót: például az eSIM kezelést, Network HSM támogatást, hibrid hálózatra terelést (hybrid steering) roaming helyzetben, továbbá új kriptográfiai eljárásokat és protokollokat.

14
September
2020

A Cellum és a Cardnet új vállalatot alapított a SoftPOS megoldás piacra viteléhez

Az új cég célja, hogy minősített fizetésiszolgáltatás-közvetítővé váljon és közvetlenül célozzon kis- és mikrovállalkozásokat Magyarországon és a környező országokban. A SoftPOS megoldással a kereskedők úgy fogadhatnak el érintéses bankkártyás fizetést, hogy ehhez csupán egy sima Androidos okostelefonra van szükségük.

1
August
2020

A Cellum forradalmian új megoldással segíti a kis- és mikrovállalkozások készpénzmentesítését

A Cellum új SoftPOS megoldásával a kereskedők úgy fogadhatnak el érintéses bankkártyás fizetést, hogy ehhez csupán egy sima Androidos okostelefonra van szükségük. Míg az ún. mPOS megoldások esetén egy külső eszközt kell csatlakoztatni a mobilkészülékhez, addig a CPoC nevű szabványra épülő SoftPOS alkalmazás képes közvetlenül elérni a telefon NFC chipjét, érintésmentes fizetési terminállá változtatva azt.

14
July
2020

Áttörő erejű újdonság a Cellum fejlesztői csomagjában

Teljes körű dokumentációt és egy vadonatúj funkciót kínál a Cellum a szoftverfejlesztői csomagjának (SDK) új verziójában, amellyel immár automatikus tranzakciókat lehet végezni a felhasználó külön jóváhagyása nélkül. Az újdonság a Festipay alkalmazásában debütál, amelynek felhasználói így Festipay egyenlegüket folyamatosan feltöltve tarthatják.

30
June
2020

Megérkezett a Mastercard Send™ a Telenor Walletbe

A Cellum fejlesztésének köszönhetően a Telenor Wallet felhasználói egymásnak küldhetnek pénzt a Mastercard Send szolgáltatáson keresztül. Ezzel a Telenor Wallet az első mobiltárca Magyarországon, ami támogatja ezt a funkciót.

27
May
2019

“Itt az ideje, hogy örökre elfelejtsük a készpénzt”

Kóka János, a Cellum vezérigazgatója megosztotta gondolatait a készpénz szerepéről, hátrányairól, valamint a biztonságos mobilfizetési rendszerekről. Részletek: portfolio.hu

6
May
2019

Az Erste mobilos ügyfelei mostantól otthon hagyhatják a pénztárcájukat

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció Mastercard, Maestro és Visa bankkártyaként egyaránt használható lesz a boltokban is.

tovább
21
March
2019

MagyarBrands díjas a Cellum

A Cellum, Európa egyik vezető nemzetközi mobiltárca-szolgáltatója elnyerte a megtisztelő “MagyarBrands” elismerést. A díjkiosztó gálára március végén kerül sor, a nagysikerű Brand Excellence konferencia egyik kiemelkedő eseményeként. A MagyarBrands program keretében immáron kilencedik éve jutalmazzák a magyar vonatkozású márkák közül a legeredményesebbeket.

tovább
15
November
2018

A Cellum a délkelet-ázsiai térség tíz leggyorsabban növekvő fizetési techvállalata között van

A vállalati vezetőket és egyéb technológiai döntéshozókat összekötő magazin, az APAC Business Headlines a legújabb kiadásában beválasztotta Magyarország piacvezető mobiltárca-szolgáltatóját, a Cellumot a 10 leggyorsabban növekvő fizetésimegoldás-szolgáltató közé, akire érdemes figyelni. A Cellum 2014 óta van jelen a délkelet-ázsiai térségben.

tovább
8
November
2018

Teljesen megújult az Erste mobiltárcája

Kezelhetőség és forma szempontjából is lényegesen megújult a Erste MobilePay, az új felület egyszerűbbé, kényelmesebbé és gyorsabbá teszi a használatát. Emellett az alkalmazás tudásában is bővült, még több dologra lehet használni: többek között hűségkártyákat is lehet már benne tárolni.

tovább
26
September
2018

A Cellum megállapodást kötött a japán Deloitte Touche Tohmatsu LLC-vel

Európa egyik vezető mobilfizetési vállalata, a Cellum együttműködési szerződést írt alá a Deloitte Touche Tohmatsu LLC-vel, Japán egyik legnagyobb szakmai szolgáltató vállalatával. A megállapodás célja, hogy a magyar cég QR-kódos fizetési megoldását piacra vigyék a szigetországban.

tovább
30
August
2018

Áttörést ért el a mobilfizetés a Szigeten

Minden idők legmagasabb látogatószámával zárult az idei Sziget, és vele együtt rekordot döntött a fesztivál készpénzmentes fizetési rendszere, a Festipay is. Ráadásul a fesztiválozók kártyafeltöltéseinek harmada a Cellum mobilfizetési megoldásával történt.

tovább
5
July
2018

Mobilfizetéssel még nagyobb élmény a fesztiválozás!

A Festipay belépőként és fizetőeszközként is működő chipes karszalagjait, és ezek révén a Cellum mobilfizetési szoftvercsomagjának legújabb verzióját használja már idén a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget hivatalos alkalmazása is. Az új fejlesztésnek köszönhetően gyorsabban, egyszerűbben és kényelmesebben tölthetjük fel a Festipay karszalagunk egyenlegét az alkalmazásban regisztrált bankkártyánkról.

tovább
28
June
2018

A Cellum “Dolgok internete” (IoT) támogatással bővíti a SIM-kezelő platformját

A Cellum, Európa egyik vezető mobiltranzakciós cége, csütörtökön bejelentette, hogy új fejlesztésekkel bővíti a mobilszolgáltatók számára készített SIM-kezelő platformját, amely gyártófüggetlen támogatást biztosít a különböző “Dolgok internete” (Internet of Things, IoT) eszközökhöz.

tovább
7
June
2018

A Cellum megerősíti elkötelezettségét a biztonság és adatvédelem iránt

A Cellum Csoportnak célja, hogy a mobilfizetési piacon elérhető legmagasabb szintű biztonságot nyújtsa. Ennek megerősítéseképpen a most zárult auditon ismét sikeresen megfelelt a nemzetközi bankkártyatársaságok globális standardjának. Továbbá, európai vállalatként a cégcsoport teljesíti az EU adatvédelmi törvényének (GDPR) követelményeit, ami jelenleg a legszigorúbb ilyen szabályozás a világon.

tovább
1
June
2018

A Cellum ismét PCI DSS tanúsítványt kapott

A Cellum 2018-ban is sikeresen megfelelt a nemzetközi kártyatársaságok biztonsági követelményeinek, így újabb PCI DSS 3.2 megfelelőségi oklevelet kaptunk. 1-es szintű szolgáltatóként a legerősebb biztonságot nyújtjuk a mobilfizetés terén.
Kattintson ide a tanúsítvány megtekintéséhez!

30
January
2018

A Cellum Global befektetési megállapodást írt alá az indonéz Telkommal

A Cellum Global stratégiai együttműködési és befektetési megállapodást írt alá kedden Budapesten a Metranettel, Indonézia piacvezető infokommunikációs (ICT) cégcsoportjának, a Telkom Indonesiának leányvállalatával. A Délkelet-ázsiai telekommunikációs óriás kisebbségi tulajdonrészt szerez a mobilfizetési megoldásokat fejlesztő magyar cégben, és egyben biztosítja a Cellum fintech szolgáltatásainak elterjedését az indonéz piacon.

tovább
18
December
2017

A Cellum és a TransferTo együttműködésében új funkciókkal bővülhetnek a mobiltárcák

Magyarország piacvezető mobilfizetési vállalata, a Cellum, és a határokon átnyúló mobilfizetési hálózatot működtető, szingapúri székhelyű TransferTo stratégiai együttműködési megállapodást kötött. Ennek eredményeként a Cellum nemzetközi átutalási szolgáltatásokat kínálhat ügyfelei számára. A TransferTo rendszerén keresztül több mint 1500 vállalat érhető el világszerte.

tovább
27
November
2017

A Cellum és a Telkom stratégiai együttműködést jelentett be

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Cellum, Magyarország piacvezető mobilfizetési szolgáltatója, és a Metranet, Indonézia vezető távközlési vállalatának, a Telkom cégcsoportnak digitális szolgáltatásokra szakosodott leányvállalata.

tovább
26
September
2017

A Talk-A-Bot és a Cellum csevegőbotos fizetést mutatott be San Franciscóban

A San Franciscóban megrendezett idei Disrupt konferencián a magyar Talk-A-Bot bemutatta a csevegőbot-megoldását a nyilvánosság számára. A technológia természetes párbeszédet képes folytatni a felhasználóval és a Cellum biztonságos tranzakciós platformját felhasználva lehetővé teszi áruk és szolgáltatások megvásárlását csevegőprogramokon keresztül.

tovább
29
May
2017

Magyarok segítenek felzárkóztatni Ázsia egyik feltörekvő országát

A Rangunban megrendezett Fintech & E-Commerce konferenciát megnyitó előadásában Kóka János, a Cellum vezérigazgatója elmondta, minden tényező adott egy sikeres technológiai forradalomhoz, aminek köszönhetően az ország átugorhatja a fejlődés köztes fokait és egyből a digitális pénzügyi szolgáltatások élvonalába léphet.

tovább
16
May
2017

A Cellum vezérigazgatója az E-Banking Summiton

Május 30-án a Cellum vezérigazgatója, Kóka János előadást tart a 2017-es E-Banking Summit konferencián, melynek témája az intelligens közlekedési rendszerek és a pénzügyi technológia lehetséges kapcsolódási pontjai. Részletek: vezertalalkozo.com

5
April
2017

A Cellum új technológiával teszi elérhetőbbé a pénzügyi szolgáltatásokat

Az idei SMART konferencián a Cellum egy új megoldást mutatott be, amelynek célja, hogy olyan emberek is használhassanak digitális pénzügyi szolgáltatásokat, akik nem rendelkeznek bankszámlával. A Connected Card nevű megoldás feltöltéses (ún. prepaid) kártyákat használ, és segítségével a felhasználók gyorsan és biztonságosan vásárolhatnak internetes áruházakban, végezhetnek egyérintéses fizetést boltokban, valamint küldhetnek pénzt közvetlenül más felhasználóknak.

tovább
30
March
2017

A Cellum operatív vezérigazgató-helyettese a SMART 2017-en

Április 5-én a Cellum operatív vezérigazgató-helyettese, Garamhegyi Ábel előad a SMART 2017 konferencián. Előadásának témája a prepaid pénzügyi termékek hasznosítása a pénzügyi technológiában. Részletek: smartconference.hu

9
March
2017

A Cellum MagyarBrands elismerést kapott

A MagyarBrands program keretében a Cellum megkapta az Innovatív Márka címet. A minősítést független szakértőkből álló bizottság döntése alapján ítélték nekünk. Az oklevél megtekintéséhez kattintson a "Tovább" gombra!

tovább
27
February
2017

Az indonéz Finnet a Cellumot választotta mobilfizetési partneréül

Indonézia vezető elektronikus fizetési szolgáltatója és a Telkom Csoport tagja, a Finnet megállapodást írt alá a magyar Cellummal a barcelonai Mobile World Congress első napján. A Finnet a Cellum Mobile Next nevű tranzakciós platformot választotta a hamarosan bevezetendő mobilfizetési és -vásárlási szolgáltatásaihoz.

tovább
21
December
2016

A Cellum mobilon kínálja az azonnali fizetési rendszert

A Cellum üdvözli a Magyar Nemzeti Bank terveit az azonnali fizetési rendszer bevezetésére, ami még gyorsabb és kényelmesebb tranzakciókat tesz majd lehetővé országszerte. A vállalat várakozásai szerint az új, egységes rendszernek köszönhetően még vonzóbbak lesznek a már jelenleg is létező mobilfizetési megoldások.

tovább
25
October
2016

Indiába viszi a Cellum a megoldását

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum vegyesvállalat alapításáról írt alá megállapodást az indiai M-Snap technológiai vállalattal, amely mobiltranzakciós szolgáltatásokat nyújt majd az országban. Az aláírást a Cellum Csoport vezérigazgatója, Dr. Kóka János jelentette be a washingtoni IFC Fintech CEO Summit konferencián.

tovább
13
October
2016

A Cellum vezérigazgatója a budapesti E-Banking Summit konferencián

Október 17-én a Cellum vezérigazgatója, Kóka János előad az E-Banking Summit & Expo konferencián. Előadásának témája a digitális fizetés jövője és társadalomátalakító hatása a fejlődő és fejlett világban. Részletek

2
September
2016

A Cellum nyerte az IT Business különdíját

Az IT Business kiadó Inside 2016 kiállításán a Cellum nyerte a különdíjat a QCard nevű megoldással. A 12. alkalommal kiosztott innovációs díj a magyar infokommunikációs szektorban elért kiválóságot ismeri el. A Cellum számára nagy megtiszteltetés a díj, és gratulálunk a projekten dolgozó munkatársainknak.

16
August
2016

Uber-szerű fizetési élményt vezet be a Green Taxi

Hamarosan nemcsak autórendelésre, vagy a fuvardíj nyomonkövetésére használhatják a környezettudatos utasok a Green Taxi applikációját, hanem fizethetnek is vele a Cellum technológiájának köszönhetően.

tovább
21
July
2016

A Cellum felhőalapú NFC-s fizetéssel bővíti kínálatát

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum ma bejelentette, hogy hamarosan új, ún. Host Card Emulation technológián alapuló érintésmentes fizetéssel bővíti ki a mobiltárca-megoldását.

tovább
15
June
2016

A Cellum vezérigazgatója a budapesti FinTech Meetupon

Június 16-án a Cellum vezérigazgatója, Kóka János előad a következő budapesti FinTech Meetupon. A cég több keleti országban történt sikeres piacralépésének alkalmából Kóka arról fog beszélni, miért Ázsiában várható a következő pénzügyi technológiai forradalom. Részletek

2
June
2016

A Cellum innovációja Egyiptomban is bizonyíthat

A magyar tulajdonú Cellum, Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója a Metel Egypttel írt alá együttműködési megállapodást Abd El-Fattah El-Sisi egyiptomi elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében, a miniszterelnöki látogatáshoz kapcsolódó üzleti fórumon. A Metel a megállapodás részeként a Cellum mobilfizetési szolgáltatásait terjeszti el az Közel-Keleten és Afrikában, jelentősen fejlesztve ezzel a térség elektronikus kereskedelmét.

tovább
23
May
2016

A Cellum újabb piacot hódít meg Délkelet-Ázsiában

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum Thaiföld és Indonézia után Mianmarban nyert el jelentős megbízást. A SMART 2016 konferencián bejelentett együttműködés keretében a Cellum fejleszti és üzemelteti majd a MyPay mobilfizetési platformját az ázsiai országban.

tovább
18
May
2016

A Cellum vezetőinek előadásai májusban

Május 23-án Kóka János vezérigazgató meghívott előadóként prezentál a budapesti SMART 2016 konferencián. Részletek
Május 27-én Garamvölgyi Ábel vezérigazgató-helyettes szintén meghívott előadóként vesz részt Bangkokban a Digital Thailand 2016 konferencián. Részletek

21
April
2016

Több mint százmillió sikeres mobiltranzakciót indítottak a Cellum rendszerén keresztül

Elérte a százmilliomodik tranzakciót a Cellum által egy évtizede elindított mobilfizetési szolgáltatás. A statisztikákból kiderül, hogy a parkolás és az autópálya matrica vásárlása mellett a lottó a felhasználók kedvence, de az italautomatáknál is népszerű a cég készpénzmentes fizetési megoldása.

tovább
14
April
2016

A Cellum Global vezérigazgatója a Kártyapiac konferencián

Április 20-án Kóka János, a Cellum Global elnök-vezérigazgatója előad a Kártyapiac 2016 konferencián, amelynek helyszíne az Aquaworld Resort Budapest. Az előadás témája a mobiltelefonra költöző világ. Részletek: kartyapiac.hu

3
April
2016

A Cellum operatív igazgatója a Portfolio IT konferencián

Április 5-én Garamhegyi Ábel, a Cellum operatív igazgatója meghívott szakértőként részt vesz a Portfolio Pénzügyi IT Konferencián. A panelbeszélgetés témái újítások, amik megváltoztathatják a pénzügyi rendszer működését, valamint az iparág fő trendjei. Helyszín: Hilton Hotel Budapest. Részletek: portfolio.hu

3
March
2016

A mobil pénzügyi szolgáltatások új generációja a Cellumnál

Stratégiai együttműködéseket alakít ki a Cellum a digitális bankolás legnagyobb képviselőivel világszerte. Európa vezető mobiltárca-szolgáltatójának célja, hogy a bankolási és fizetési funkciók összekapcsolásán keresztül a szolgáltatók egységesebb, valóban felhasználóbarát megoldást nyújthassanak ügyfeleiknek.

tovább
11
February
2016

A Cellum és a fastacash együtt veszik célba a többmilliárd dolláros mobilfizetési piacot

A szingapúri fastachash és a magyar Cellum közösen fejlesztett, többcsatornás („omni-channel”) fizetési szolgáltatásokkal hódít meg új piacokat és kínál megoldást még több kereskedelmi partnernek. Az együttműködésnek köszönhetően négy kontinensen 200 millió potenciális Cellum-felhasználó juthat a világújdonságnak számító, több tucat közösségi hálóval összekapcsolt mobilfizetési szolgáltatáshoz.

tovább
10
November
2015

A Cellum Indonéziába viszi mobilfizetési platformját

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum új projekttel erősíti jelenlétét a világ negyedik legnépesebb országában, felhasználva ultrabiztonságos fizetési megoldását.

tovább
30
October
2015

A Cellum és amerikai leánycége is döntősök a Citi Mobile Challenge ázsiai fordulójában

A magyar Cellum és a mobiltárca-szolgáltató kaliforniai leányvállalata, a motionQR is bejutott a világ egyik legrangosabb innovációs versenyének, a Citi Mobile Challenge-nek a döntőjébe. A nemzetközi pénzügyi óriás által szervezett, a kelet-ázsiai térséget lefedő fejlesztői verseny célja a „mobilbankolás forradalmasítása”. A döntőt november elején tartják a régió négy különböző nagyvárosában.

tovább
22
October
2015

A Cellum meghívást kapott a Ford alkalmazásfejlesztői versenyére

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum meghívást kapott a Ford által rendezett SYNC AppLink fejlesztői verseny európai fordulójára. A megmérettetésen a gépkocsigyártó hangvezérelt autós rendszerére fejlesztenek majd alkalmazásokat a résztvevők.

tovább
1
October
2015

A Cellum együttműködésre lép a Credoraxszal

Új kártyaelfogadóval bővül a Cellum mobilapplikációba építhető fizetési megoldása. Európa vezető mobiltárca-szolgáltatója és a nemzetközi kártyaelfogadó Credorax megállapodásának köszönhetően a Plug and Pay nemcsak több országban lesz elérhető, hanem az elfogadott valuták köre is bővül majd.

tovább
23
September
2015

Garamhegyi Ábel a Cellum új operatív igazgatója

Garamhegyi Ábel szeptember 16-ától operatív igazgatóként, valamint vezérigazgató-helyettesként irányítja a Cellum Global Zrt. napi működését. A szakember a belga vizuáltechnikai eszközgyártó, a Barco alelnöki pozíciójából érkezett a mobiltárca-szolgáltatóhoz.

tovább
17
August
2015

Nemzetközi piacra viszi a mobilparkolást a Cellum

Magyarország után külföldön is beszáll a mobilparkolásba a Cellum: közel tízéves piaci tapasztalatát és tudását felhasználva sikeresen szerepelt a szófiai mobilparkolás modernizálására kiírt tenderen, így újabb európai országban vezeti be parkolással összekapcsolt mobilfizetési szolgáltatásait.

tovább
17
July
2015

Kínai piacra lépést tervez a Cellum

A Cellum a sanghaji Mobile World Congress konferencián bejelentette, hogy Thaiföld és Indonézia után hamarosan a világ legdinamikusabban fejlődő piacán is mobilfizetési- és kereskedelmi szolgáltatásokat kínál majd.

tovább
2
July
2015

Cellum nevű hajójával Litkey az idei kékszalag egyik legnagyobb esélyese

Litkey Farkas, a hazai vitorlázás egyik legeredményesebb versenyzőjének hajóját idén a Cellum, Európa vezető nemzetközi mobiltárca szolgáltatója támogatja.

tovább
25
June
2015

A Cellum lett Indonézia vezető készülékgyártójának mobilfizetési szolgáltatója

A Cellum folytatja terjeszkedését Dél-Kelet-Ázsiában, ahol a legnagyobb indonéz mobilkészülék-gyártóval írt alá megállapodást Jakartában. A szerződés értelmében az Evercoss okostelefonjain a Cellum biztonságos mobilfizetési szolgáltatásai futnak majd.

tovább
4
June
2015

Cellum-Cardnet: Mobilba költözik a paysafecard

A Cardnet új alkalmazásával hamarosan Európa-szerte lehet a népszerű, ám eddig csak a kijelölt üzletekben kapható paysafecard utalványt vásárolni mobiltelefonról, mindössze pár gombnyomással. A Pay-Station applikáció a Cellum fizetési motorjára épül.

tovább
27
May
2015

Mérföldkő a Cellum ázsiai terjeszkedésében

Szingapúri székhellyel új regionális központot alapított a Cellum. A Cellum Asia Pacific veszi át az irányítást a magyar fejlesztőcég kelet-ázsiai működése felett, valamint ez a cég koordinálja a további regionális terjeszkedését is.

tovább
14
May
2015

A Cellum továbbra is garantálja a legmagasabb szintű biztonságot

A Cellum ismét megfelelt a PCI DSS globális biztonsági standard követelményeinek és sikeresen átment az auditon. A megszerzett oklevél a bizonyítéka, hogy a Cellum továbbra is elkötelezett a legmagasabb szintű biztonság nyújtása mellett. Részletek (angolul)

7
April
2015

A Cellum vezérigazgatója az SM 2015 konferencián

Április 8-án Kóka János, a Cellum elnök-vezérigazgatója előad az SM 2015 konferencián. Az SM Magyarország legnagyobb mobil technológiával és startupokkal foglalkozó konferencia sorozata. Az előadás tárgya, hogy miként lehet biztonságot létrehozni egy eredendően nem biztonságos környezetben, mint a mobiltelefon. Részletek: smartmobilhq.hu

1
April
2015

Jelentős innovációként ismerték el a Cellum Mobile Nextet

Elismerést kapott a Cellum Csoport a XXIII. Magyar Innovációs Nagydíjon. A bírálóbizottság a fejlesztőcég mobiltárca technológiáját jelentős innovációnak minősítette.

tovább
27
March
2015

A Cellum bemutatja: többcsatornás fizetési megoldás kisvállalkozásoknak

Skandinávia vezető pénzügyi technológiai konferenciáján mutatta be a Cellum a legújabb mobilkereskedelmi megoldását. A Cellum OmniPay szolgáltatás-csomag segítségével a kis- és mikro vállalkozások is egyszerűen, alacsony költségek mellett vezethetnek be többféle, nem helyhez kötött elektronikus fizetési megoldást.

tovább
25
March
2015

A Cellum vezérigazgatója a Kortit & Maksut 2015 konferencián

Március 26-án Kóka János, a Cellum elnök-vezérigazgatója előadást tart a Helsinkiben megrendezésre kerülő Kortit & Maksut 2015 konferencián. Az előadás témája: miként forradalmasítják az mPOS megoldások a kiskereskedelmi értékesítést. A konferencia honlapja

5
March
2015

Sikeresen debütált a Plug and Pay a Mobile World Congress-en

Komoly érdeklődés fogadta a Cellum mobilfizetési világújdonságát Barcelonában; több cég is érdeklődik a nemrég debütált, mobilapplikációba integrálható fizetési szolgáltatása iránt. Új kényelmi funkció is növelheti a Plug and Pay sikerét.

tovább
26
February
2015

Új kártyaszkennelési funkcióval teszi kényelmesebbé alkalmazásait a Cellum

A Cellum új kényelmi funkciót épít be a platformjába, hogy mobiltárcáiban még könnyebbé tegye a felhasználók számára a kezdeti lépéseket. A kártyaszkennelési megoldás a nyílt forráskódú Card.io szoftverfejlesztői csomagra épül. További részletek

5
February
2015

Mobilapplikációba beköthető fizetési megoldást dob piacra a Cellum

A Cellum új, Plug and Pay nevű mobil szoftvercsomagjával júniustól gyakorlatilag bármilyen mobilalkalmazás mindössze pár nap alatt biztonságos nemzetközi kártyaelfogadási funkcióval bővíthető.

tovább
28
January
2015

A Cellum vezérigazgatója előad a The App Summit konferencián

Kóka János, a Cellum elnök-vezérigazgatója előadást tart a február 4-5-én a floridai Orlandóban megrendezett The Apps Summit konferencián. Az előadás során egyebek között a Cellum új "Plug and Pay" termékét is bemutatja, amelyhez a cég a fennállása során először megnyitja a fejlesztők számára az API-jait. Részletek: theappsummit.com

29
December
2014

A Cellum fejlesztette a Telenor mobilfizetési alkalmazását

Thaiföld után a Telenor magyar leányvállalatával is átfogó együttműködésre lépett a Cellum. A magyar fejlesztőcég biztosítja a mobilszolgáltató új, decemberben indult mobilalapú banki, pénzügyi és fizetési szolgáltatásainak technikai hátterét. Az új mobiltárcát a jövőben a bankolás mellett folyamatosan új fizetési funkciókkal bővítik.

tovább
12
November
2014

Magyar döntős a Citi amerikai mobilfizetési versenyén

Döntőbe jutott a Cellum alkalmazásterve az egyik legrangosabb mobilbanki szakmai versenyen, a Citi Mobile Challenge-en. A magyar tulajdonú nemzetközi fejlesztőcég olyan alkalmazástervet nevezett, amely többek között karakterfelismeréssel teszi egyszerűbbé a közüzemi számlák befizetését. A társaság pénteken mutatja be elképzelését.

tovább
29
October
2014

Új fejlesztések segíthetik a mobilfizetés terjedését uniós forrásból fejleszt a Cellum

Termékfelismerés, mobil hűségkártya, jegyvásárlási lehetőség és adatelemző funkció is lesz a Cellum által uniós forrásokból készülő újgenerációs mobilfizetési rendszerben. A 2012. decemberi indulás után idén októberben zárult innovációs projektet az Új Széchenyi Terv keretében nyerte el a társaság.

tovább
27
October
2014

A Cellum csúcsvezetői a Money2020 konferencián

November 5-én a Cellum csúcsvezetői a Las Vegas-i Money2020 konferencián prezentálnak. Jeff McAllister Észak-Amerikáért és Egyesült Királyságért felelős elnök bemutatja a cég m-kereskedelmi megoldásait, míg Greg Brinton, a Cellum amerikai leányvállalatának igazgatója demonstrálja a motionQR biztonságos adattárolási platformot. Részletek

15
October
2014

A Cellum vezérigazgatója a Cartes 2014 konferencián

Kóka János, a Cellum elnök-vezérigazgatója meghívást kapott a Cartes párizsi konferenciájára, ahol vendégelőadóként arról fog beszélni, milyen trendek vannak a mobilfizetési piacon, és ezek a változások hogyan hatnak a kereskedelemre. Az előadást 2014. november 4-én 15:30-kor hallhatják az érdeklődők. További információ a konferenciáról: www.cartes.com

2
October
2014

A Cellum fejlesztette Thaiföld első többfunkciós mobiltárcáját

A Cellum, valamint a Telenor leányvállalatai, a DTAC és a PaysBuy együttműködésében elindult Thaiföld első többfunkciós, kártyás fizetésre alkalmas mobilpénztárcája. A szolgáltatás, amely több tízmillió felhasználó számára biztosít mobilfizetési lehetőséget, abban is úttörő, hogy 3D Secure tranzakciókat tesz lehetővé, és nagyot lendíthet a thai m-commerce piacon.

tovább
22
September
2014

A Cellum támogatni fogja az Apple Payt

A Cellum üdvözli az Apple csatlakozását a mobilfizetési piachoz, reményei szerint ez új lendületet adhat az elmúlt években stagnáló NFC technológia alkalmazásának és elősegítheti a mobilfizetés széleskörű elterjedését.

tovább
18
July
2014

BLE, NFC, QR – Te jó ég!

Európa egyik vezető mobiltárca (mobile wallet) szolgáltatója, a Cellum által összeállított infografika segít tisztázni a három fő technológiai irányt, amelyekkel a mobilkereskedelem során találkozunk.

tovább
21
May
2014

A Cellum ismét megelőzte versenytársait legújabb biztonsági tanúsítványával

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum Csoport ma jelentette be, hogy egyike lett annak a néhány cégnek világszerte, akik sikeresen bizonyították megfelelőségüket a nemzetközi kártyabiztonsági szabvány, a PCI DSS 3.0-ás követelményeinek.

tovább
16
May
2014

A Cellum vezérigazgatója a 2014-es TMCE konferencián

Május 21-én Dr. Kóka János, a Cellum elnök-vezérigazgatója előadást tart a 2014-es Tools and Methods of Competitive Engineering konferencián, ami a budapesti Danubius Hotel Heliában kerül megrendezésre. Dr. Kóka értékelni fogja az iparág jelenlegi helyzetét, valamint megosztja elképzeléseit a jövő mobil megoldásairól. Részletek: tmce.org

14
May
2014

Superbrand lett a Cellum

Idén hetedik alkalommal ült össze a 14 tagú, független szakemberekből álló zsűri, amely szakmai kamarák és szövetségek segítségével döntött arról, hogy mely üzleti márkák viselhetik a Business Superbrands védjegyet. A zsűri közel 4000 vállalat közül választotta ki a díjazottakat. A mobilfizetési technológiákat fejlesztő Cellum most először került be a legsikeresebb márkák közé.

tovább
8
May
2014

OTPay: mobilfizetést mindenkinek!

Az OTP Bank, a Cellum és a MasterCard közös februári bejelentését követően immár a nagyközönség számára is elérhetővé vált az OTP Bank vadonatúj szolgáltatása, ami forradalmasítja a hazai mobilfizetést. Az OTPay egy okostelefonon futó integrált mobilfizetési alkalmazás, amellyel az internetes kereskedők mellett az országban elsőként a boltokban is lehet fizetni, és bármelyik bank ügyfele használhatja. A megoldást a magyar Cellum Csoport fejlesztette ki, a MasterCard mobilfizetésekre vonatkozó szabályrendszerét figyelembe véve.

tovább
18
April
2014

Új fellépő a Szigeten

A Sziget Kulturális Menedzser Iroda a Cellum és a Cardnet Zrt. konzorciumát választotta fesztiváljainak - Sziget, Balaton Sound, VOLT és Gourmet Fesztivál, – fizetési kártyaszolgáltatójául. A Festipay márkanév alatt működő szolgáltatás számos rendezvényen bizonyított már.

tovább
11
March
2014

Erste MobilePay: pénzküldés telefonról telefonra először Magyarországon

Az Erste Bank elindította mobilfizetési alkalmazását, amit a magyar Cellum Csoport fejlesztett ki. Az Erste MobilePay egyik legnagyobb újdonsága, hogy képessé teszi a felhasználót, hogy mobiltelefonjáról egy másik mobiltelefonra küldjön pénzt biztonságosan, néhány kattintással.

tovább
28
February
2014

A Cellum fejlesztette ki az első MasterPass™-hoz integrált mobiltárcát Európában

Új mobilfizetési kultúra születhet egy globális óriásvállalat, egy Közép-Európai pénzügyi multi és egy magyar mobiltechnológiai fejlesztőcég együttműködése nyomán.

tovább
21
November
2013

QR-kód segítségével is gyűjt a Magyar Vöröskereszt a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatainak

A Cellum által fejlesztett MasterCard Mobile alkalmazáson keresztül néhány kattintással küldhető adomány a Magyar Vöröskereszt facebookos akciójában a tájfun áldozatainak. Ez az első adománygyűjtő kezdeményezés Magyarországon, ahol összekapcsolják a gyors mobilfizetés technológiáját a közösségi médiával.

tovább
8
October
2013

QR 2.0: világújdonságot jelentett be a Cellum Las Vegasban

Magyar találmány alakíthatja át gyökeresen a QR-kód használatát. A Cellum cégcsoport fejlesztésével lényegében lemásolhatatlanná és hamisíthatatlanná válnak az elektronikus jegyek és igazolványok. A MasterCard Mobile megoldást is kifejlesztő magyar cég az ágazat egyik legjelentősebb iparági eseményén, a Las Vegas-i Money2020 konferencián mutatta be az újgenerációs mozgó QR-kód technológiát. Közlekedési jegyek, koncertbelépők, igazolványok, személyre szóló kuponok kerülhetnek át teljes biztonsággal az okostelefonokra.

tovább
4
October
2013

60 millió indonéz okostelefon válhat mobil pénztárcává a Cellum megoldásával

A magyar Cellum által fejlesztett komplex mobilfizetési szolgáltatással lép hamarosan piacra Indonézia meghatározó IT-cége, az Anabatic Technologies. A két társaság vezetése néhány nappal ezelőtt írt alá megállapodást, melynek értelmében az Anabatic saját márkaként, Mobile Bersama néven vezeti be az ázsiai országban a szolgáltatást.

tovább
28
August
2013

Termékfelismerős mobilapplikációt fejleszt a Cellum

Nem lesz szükség QR-kód vagy vonalkód beolvasására és egyszerűbb lesz a közlekedési vagy koncertjegy vásárlása abban az új generációs mobilfizetési rendszerben, amelyet a Cellum fejleszt uniós források felhasználásával.

tovább
2
August
2013

Sztenderdizáltabb mobilfizetési rendszert fejlesztett a Cellum

Európai uniós támogatásból fejlesztette tovább a világviszonylatban is újdonságnak számító mobilfizetési rendszerét a Cellum. A megoldással lényegesen egyszerűbben és gyorsabban alakíthatnak ki saját mobilfizetési rendszert a vállalatok. A MobCard névre keresztelt innováció igazi ereje abban rejlik, hogy sztenderdizáltabbá teszi a folyamatokat, elsősorban a technológiai kapcsolódási pontokon.

tovább
21
June
2013

A Cellum mobilfizetési rendszere működhet a bolgár metróban

Bulgária egyik legnagyobb mobilszolgáltatója, a Vivacom és a Cellum Bulgária közösen mutatta be a szófiai metrón való elektronikus menetjegy vásárlására kifejlesztett megoldását. A QR-kódos technológiára épülő mobilfizetési rendszert a következő 7-12 hónapban szeretnék bevezetni. A Szófiai Metró vezérigazgatója, Sztojan Bratojev hangsúlyozta, hogy ezzel az első pozitív lépés megtörtént és a technikai megoldás megbízhatónak bizonyult. A következő lépés olyan határozat meghozatala lesz, amellyel az önkormányzat összhangba hozza a személyszállításról alkotott rendeletét a Cellum megoldásával.

tovább
29
May
2013

100 ezer felhasználó a legnagyobb hazai mobilfizetési rendszerben

A Cellum technológiájára épülő MasterCard Mobile alkalmazás felhasználóinak száma mayban átlépte a 100 ezres küszöböt. A szolgáltatás 2011-ben indult, jelenleg közel 200 partnernél fizethetünk a mobiltelefonunkat használva.

tovább
23
May
2013

Mérföldkő a hazai mobilfizetésben

Számlafizetés mobiltelefonnal: 7000 vállalkozás számláját egyenlíthetjük ki MasterCard® Mobile QR kóddal. A MasterCard Mobile és a Számlázz.hu együttműködésének köszönhetően mára az online számlázó rendszert használó vállalkozások is külön fejlesztés nélkül nyomtathatnak QR kódot számláikra.

tovább
6
May
2013

Cellum goes to America?

Budapest, 2013. may 6. – Sikerrel mutatkozott be a Cellum a Las Vegas-i CARTES America Konferencián, ahol a mobilfizetés, e-biztonság, és kártyagyártás területéről közel 2000 szakértő gyűlt össze, hogy megvitassa az iparág fő technológiai trendjeit és piacralépési stratégiákat. Rendkívül nagy volt az érdeklődés Jeff McAllister, a Cellum kereskedelemért felelős alelnökének előadására. A vállalat könnyen adaptálható és számos területen alkalmazható mobile remote payment megoldásait mutatta be a résztvevőknek.

tovább
4
December
2012

Három stadiont töltenének meg a MasterCard Mobile felhasználói - már mobillal is tudnak jegyet venni

BUDAPEST - A MasterCard® Mobile fizetési alkalmazás - amely lényegesen leegyszerűsíti az okostelefonos fizetést - egyre népszerűbb a felhasználók körében. Az elfogadóhelyek száma is folyamatosan bővül, mára átlépte a 120-at.

tovább
12
November
2012

Egyre népszerűbb a mobil fizetés

IBM technológia segíti az mpayment hazai terjedését. Budapes – Az IBM tavasszal mutatta be PureSystems névre keresztelt integrált rendszercsaládját. A technológia különlegessége, hogy egyesít minden rendelkezésre álló IT elemet – fizikait és virtuálisat egyaránt. A beépített szakértelemmel ellátott megoldás hamarosan itthon is bizonyíthat: Magyarország legnagyobb, biztonságos mobilfizetési megoldásokat szállító vállalatának szolgáltatásait támogatja majd. A havonta egymillió mobil fizetési tranzakciót bonyolító Cellum Csoport egy – a PureSystems szervercsaládba tartozó – IBM FlexSystem rendszerrel bővíti kapacitásait, hogy követni tudja az új piaci trendeket.

tovább
29
October
2012

A pesti dugóban is segíthet a koraszülött mentőknek

Egyre okosabban használják a karitatív szervezetek az mDonation-ben rejlő lehetőségeket. Budapest – Mobil-adománygyűjtő ponttá változtak a mentőautók a koraszülött mentéssel foglalkozó Peter Cerny Alapítványnál. september 1-e óta van lehetőség a szervezet támogatására az erre alkalmas okostelefonokon keresztül, a Cellum által fejlesztett MasterCard Mobile alkalmazással. octoberben pedig 6 darab, a koraszülötteket mentő rohamkocsira is kikerültek azok a QR kódok, amelyeket beszkennelve egy kattintással küldhetünk bármekkora összeget a koraszülött csecsemők megmentésére. Tavaly összesen 104,9 millió forint adomány érkezett az alapítványhoz. Ebből az összegből több mint 1300 újszülöttnek és koraszülöttnek tudott segíteni az éjjel-nappal hívható Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat. Az mDontaion még gyerekcipőben jár Magyarországon, de a MasterCard Mobile megjelenésével növekszik azon szervezetek száma, amelyek felismerik az ebben rejlő lehetőségeket.

tovább
19
October
2012

Szegedi vízdíjszámlák a mobilkommunikáció piacán – 2013-ban jöhet a mobilfizetési boom a közműcégeknél

Vidéki közművek a mobilfizetés úttörői: a Szegedi Vízmű újabb innovatív szolgáltatás keretében octobertől teszi lehetővé Szeged közel 80 ezer háztartásában a QR-kód alapú számlafizetést, nagymértékben elősegítve ezzel a mobiltelefonon történő számlakiegyenlítés térhódítását a dél-alföldi régióközpontban.

tovább
5
October
2012

Valódi pénztárcává alakítja az iPhone-t a Cellum

Vásárlás mobillal: Londonban mutatták be a magyar fejlesztést. London – A magyar Cellum-csoport a londoni Apps World konferencián bejelentette, hogy banki szintű biztonságot garantáló mobilfizetési fejlesztését képes a legújabb iPhone operációs rendszerbe integrálni. Az iPhone készülékekben elérhető PassBook alkalmazás eddig csak kupon- és hűségkártyák, belépőjegyek digitális tárolását és használatát tette lehetővé. A biztonságos magyar technológia segítségével azonban bank- és hitelkártyák integrációjára is lehetőség nyílik, ami új perspektívákat nyit a mobilfizetésben világszerte.

tovább
26
July
2012

Fiatal siófoki mérnökök tervezték a MasterCard mobilfizetési megoldását

Lezárult az uniós kutatási program: technológiai világújdonságok a Balaton partjáról. Siófok – A világ több országában fizethetnek a mobiltelefonjukkal készpénz vagy bankkártya helyett az emberek fiatal magyar mérnökök fejlesztéseinek köszönhetően. A Cellum siófoki Mobilkommunikációs Kutatóközpontjából kikerült találmányok között szerepel a MasterCard Mobile fizetési megoldás, a mobilparkolási alkalmazás, a Vöröskereszt mobil adományozási rendszere és a biztonságos taxis fizetés technológiája is. A kutatóközpont a most lezáruló három éves európai uniós projekt befejezése után is tovább működik.

tovább
18
July
2012

Áttörés előtt a QR-kódos fizetés Magyarországon

A jövő év végéig a QR-kóddal fizetni képes vásárlók száma elérheti azt a kritikus határt, azaz a mintegy 200 ezer okostelefon felhasználót , amit meghaladva a hazai kereskedők jelentős részének üzletileg is megtérülő befektetést jelenthet a QR-kódok kihelyezése, a QR-kódos fizetés megvalósítása – hangzott el a MasterCard Mobile fizetési alkalmazást jegyző vállalatok közös sajtótájékoztatóján. Az elmúlt hónapok fejlesztései lehetővé tették, hogy ma már QR-kód és mobiltelefon segítségével fizethetünk taxiban, bevásárolhatunk utcai plakáton lévő termékek QR-kódját lefotózva, vagy civil szervezeteknek küldhetünk biztonságosan és egyszerűen adományt a MasterCard Mobile mobilfizetési alkalmazás legújabb verziójával.

tovább
28
June
2012

A MasterCard Mobile alkalmazás használatával is támogatható a Magyar Vöröskereszt

Az új adományozási lehetőséggel a Balaton parti elsősegély állomások munkáját segíthetik. Balatonlelle – A Magyar Vöröskereszt és a MasterCard ma bejelentette, hogy a szervezet Balaton parti elsősegélynyújtó szolgáltatása a MasterCard Mobile mobilfizetési alkalmazással is támogatható. A magyar Cellum-csoport fejlesztése egyben a világ legelső integrált mobil-adományozó (m-donation) alkalmazása, amely megkönnyíti a civil szervezetek kisösszegű támogatását. Az adakozóknak mindössze a Vöröskereszt honlapján, Facebook oldalán, egyéb kommunikációs anyagain és hirdetésein található QR-kódot kell lefotózniuk okostelefonjukkal, melyet a MasterCard Mobile fizetési alkalmazás értelmez, majd a felhasználó megadja az adományozni kívánt összeget és jóváhagyja a fizetést. A sajtótájékoztatón első alkalommal Habsburg György jutatott el adományt a Vöröskeresztnek a MasterCard Mobile segítségével.

tovább
4
June
2012

MasterCard Mobile: úton a sikeres mobilfizetés felé

Több mint húszezer ügyfél töltötte le okostelefonjára a MasterCard Mobile alkalmazást – jelentették be a fizetési rendszert létrehozó partnerek,a MasterCard, a Magyar Telekom, a Telenor, az FHB Bank, valamint a Cellum. Az internetes vásárlás, mobil egyenleg feltöltés, számlafizetés és QR kód alapú vásárlás mellett az alkalmazás új funkcióval mutatkozott be az Etyek Pincefesztiválon, valamint maytól a Groby élelmiszer-szupermarket lánc hálózatában és a RádióTele5 Taxi autóiban is lehet QR kódos fizetésre használni a MasterCard Mobile-t.

tovább
24
May
2012

Adományozás, gyors bevásárlás és taxiszámla fizetés mobiltelefonnal

A Cellumnál a vásárláshoz nem kell bolt, a bankkártyás fizetéshez nem kell POS-terminál. Siófok – Civil szervezeteknek küldhetünk biztonságosan és egyszerűen adományt; készpénz és bankkártya használata nélkül, mobillal is fizethetünk a taxiban; és akár egy plakáton lévő termék QR-kódját lefotózva, munkába menet bevásárolhatunk a Cellum mobilfizetési alkalmazásának legújabb verziójával. A szolgáltatást a „SIA-Central Europe mobilfizetés, e-kereskedelem” konferencián, pénteken mutatják be a szakmai közönségnek.

tovább
18
May
2012

Technológiai világújdonság az Etyeki Pincefesztiválon

Mobiltelefonról feltölthető fizetőkártyát fejlesztett a Cellum és a Cardnet. Etyek – Bort tölteni ugyan nem lehet bele, de vásárlásra és a sorban állás elkerülésére maradéktalanul alkalmas a Fesztiva kártya és az integrált mobilfizetési rendszer, amelyet két magyar cég, a Cellum és a Cardnet mutat be a holnap kezdődő Etyeki Pincefesztiválon. A belépőként és kóstolójegyként is szolgáló kártyát nem kell pénztáraknál várakozva újra és újra készpénzzel feltölteni: elegendő egy gombnyomással a mobiltelefonunkon keresztül közvetlenül a bankkártyánkról tetszőleges összeget küldeni rá. Az új magyar technológiát a tapasztalatok értékelése után külföldön is értékesíteni kívánják a fejlesztők.

tovább
20
April
2012

Megnyílt a Cellum szófiai irodája

Bulgária után újabb két országban jelenik meg a magyar technológia. Szófia – Megnyílt a Cellum szófiai irodája, ezzel Bulgáriában is általánosan elérhetővé válnak a magyar technológiai cég mobilfizetési és -vásárlási szolgáltatásai. Kóka János bejelentette: a Cellum a közeljövőben két újabb országban hoz létre leányvállalatot és nyit helyi irodát.

tovább
10
April
2012

Kiemelt szintű biztonságot garantál a Cellum

A magyar cég elsőként szerzett PCI DSS tanúsítványt a régió mobilfizetési cégei közül. Budaörs – Független audit igazolja, hogy a legmagasabb szintű kártyabiztonsági előírásoknak is megfelelnek a Cellum-csoport mobil-fizetési tranzakciói, így a magyar cég a világ legnagyobb pénzügyi szolgáltatóival működhet együtt. A Cellum csoport tagja, az MPP Magyarország Zrt. egy hosszabb felkészülési időszak után ma megszerezte a PCI DSS megfelelési tanúsítványt. Ezzel a régió mobil fizetéssel foglalkozó cégei közül elsőként felel meg a legnagyobb nemzetközi kártyatársaságok legfontosabb biztonsági szabványának.

tovább
9
March
2012

Válaszok a Cellum-csoportot ért politikai vádakra

Miután a Heti Válasz általunk kiadott sajtóközleményekből és általunk nyilvánosságra hozott információkból sikeresen „tényfeltárta” a Cellum bulgáriai leányvállalatának történetét, s ebből egy politikus további összeesküvés-elméletet kerekített, az alábbi tényeket tartjuk fontosnak leszögezni.

tovább
1
February
2012

A Cellum Londonban mutatta be biztonságos mobilfizetési megoldását

A magyar CellPay technológia a nyugat-európai piacokon is bevezethető. Budapest – A londoni Mobile Payment and NFC konferencián a mobil fizetés és vásárlás idén várható trendjeiről cserélnek eszmét az iparág képviselői. A háromnapos rendezvény szponzora a magyar Cellum-csoport, a CellPay biztonságos mobilfizetési rendszer fejlesztője. A társaság fejlesztésében készült el az a MasterCard Mobile szolgáltatás, amelynek világpremierjére tavaly ősszel Magyarországon került sor, és a közeljövőben újabb piacokon debütál. Az innovatív technológia nem szolgáltató-függő. A magyar cég CellPay rendszere globálisan bevezethető megoldást kínál a bankok és mobilszolgáltatók ügyfeleinek: ezt mutatta be Kóka János, a Cellum elnök-vezérigazgatója az Orange, a Visa, a Deutsche Telecom, a Telefónica, a Telecom Italia és más nemzetközi vállalatok vezetőinek.

tovább
25
November
2011

A Cellum csatlakozott a Magyar Mobil Tárca Egyesülethez

A társaság mobil biztonsági minősítő szervezet létrehozására tett javaslatot. Budapest – Magyarországon is egyre több területen alkalmazzák a hagyományos fizetési megoldások helyett a mobil fizetési eszközöket, és ezen belül is a világszerte gyorsan terjedő NFC technológiát. A készpénzkímélő technológia elterjesztése, sztenderdizálása, széles körű megismertetése érdekében a legnagyobb piaci szereplők létrehozták a Magyar Mobil Tárca Egyesületet, amelyhez a Cellum csoport is csatlakozott. A mobilfizetési megoldásokat fejlesztő cégcsoport az egyesület pénteki tanácskozásán egy mobil biztonsági minősítő központ létrehozását kezdeményezte, amely a gyorsan fejlődő mobil fizetési alkalmazások biztonsági ajánlásainak kidolgozásával és tanúsításával foglalkozna a jövőben.

tovább
21
November
2011

Amerikai menedzsert igazolt a Cellum

Jeff McAllister a mobilfizetési cég értékesítési elnökhelyettese. Budaörs – Bővíti menedzsmentjét a mobilfizetési megoldásokat fejlesztő Cellum csoport. A Cellum Global Zrt. vezetőségéhez a Magyarországon már több cég élén bizonyított Jeff McAllister csatlakozott. A menedzser a társaság elnök-helyetteseként a nemzetközi kereskedelmi tevékenységért felel majd. A Cellum Global Zrt. septemberben jelentős kockázati tőkebefektetésben részesült nemzetközi terjeszkedésének finanszírozása érdekében, az első külföldi leányvállalat alapításáról már megszületett a megállapodás.

tovább
11
November
2011

A Cellum Londonban mutatta be az új magyar mobilfizetési megoldást

A MasterCard Mobile-t kiszolgáló technológia a nyugat-európai piacokon is bevezethető. Budapest – A Cellum a londoni New Digital Economics konferencián mutatta be a nemzetközi nyilvánosság számára azt a biztonságos fizetési rendszert, amely a Magyarországon sikeresen bevezetett MasterCard Mobile szolgáltatás „motorja”. A magyar cég fejlesztése globálisan bevezethető megoldást kínál a bankok ügyfeleinek.

tovább
9
November
2011

Uniós támogatás a mobilfizetés fejlesztésére

Budaörs – Kártyafüggetlen mobilfizetési rendszer kifejlesztésére kapott támogatást a Cellum Zrt. az Új Széchenyi Terv keretében. Az elnyert támogatással olyan stratégiai jelentőségű fejlesztéseket valósíthat meg a vállalat, amelyek nemcsak Magyarországon, de világszerte is forradalmasíthatják a mobil vásárlást. A „Kártyafüggetlen Mobilfizetési rendszer fejlesztése a Cellum Zrt.-nél” elnevezésű pályázat a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében valósulhat meg. A projekt teljes költségvetése közel 150 millió forint, amelyhez 35% állami támogatást nyert a vállalat.

tovább
25
October
2011

Magyar fejlesztés integrálja a telefonba a bankkártyát

Európai premier Magyarországon: a MasterCard a Cellumot választotta. Budapest – A Cellum által kifejlesztett technológiának köszönhetően ezután bárki MasterCard bankkártyaként is használhatja mobiltelefonját Magyarországon. A magyarországi bemutató egyben az alkalmazás európai premierje is. Így a Cellum – multinacionális partnerének köszönhetően – a világ élvonalában bizonyíthat egyszerre négy platformon (iPhone, Android, Windows Mobile, SIM) elérhető alkalmazásával.

tovább
19
September
2011

Technológiai innovációt mutat be Franciaországban a Cellum

Az NFC World Congress magyar kiállítója új mobilfizetési eljárást dolgozott ki. Sophia Antipolis/Nizza – Áttörést hozhat a mobiltelefonos fizetés területén az a magyar találmány, amelyet a Cellum szakemberei mutatnak be Franciaországban. Az új fejlesztés lehetővé teszi a bankoktól és mobil-szolgáltatóktól független mobiltelefonos vásárlást és számlafizetést, és segítheti az érintkezésmentes NFC technológia* gyorsabb nemzetközi elterjedését. Az NFC CellLink névre hallgató, világújdonságnak számító technológiát az NFC World Congress nemzetközi seregszemléjén, september 19-22 között mutatják be a szakmai közönségnek.

tovább
15
September
2011

Intelligens kártyával fizethetünk a berlini és a budapesti Szimplában

Magyar high tech fejlesztés debütál Berlinben. Berlin – A magyar Cellum csoport fejlesztése, az intelligens Szimpla Kártya segítségével fizethetik fogyasztásukat a berlini és a budapesti Szimplában szórakozó fiatalok. A társaság által fejlesztett biztonságos NFC kártya készpénz mellett hamarosan az internetről vagy a mobiltelefonról is feltölthető lesz. Mindez nemcsak a vendégeknek kínál biztonságos készpénzkímélő eszközt, hanem az üzemeltetőnek is átlátható, egyszerűbben szervezhető, s így olcsóbb működést biztosít. A rendszer Berlinben már septembertől üzemel, Budapesten octobertől lesz elérhető.

tovább
14
September
2011

Bulgáriában terjeszkedik a Cellum

A magyar mobiltechnológiai cég és a Corpbank közös leányvállalatot hoz létre. Szófia – Közös leányvállalat létrehozásáról szóló megállapodást írt ma alá Szófiában Ilyan Zafirov, a bolgár Corpbank (Corporate Kereskedelmi Bank AD) vezérigazgatója és Kóka János, a magyar Cellum Global elnök-vezérigazgatója. Az új cég, a Cellum Bulgária feladata a mobil fizetési szolgáltatások és technológiák fejlesztése és széleskörű elterjesztése lesz a bulgáriai piacon. A Cellum Bulgáia hazai partnere a Corpban mellett a Velder Consult lesz. A közös leányvállalat indulása 2011 utolsó negyedévében várható. A Cellum Bulgáriával olyan innovatív vállalkozás születik, amely képes a könnyen használható, de a Cellum-csoport biztonságos technológiáján alapuló mobil vásárlási, mobil fizetési módszereket és (érintkezésmentes) NFC tranzakciókat széles körben meghonosítani a bulgáriai piacon.

tovább
9
September
2011

A PortfoLion beszáll a Cellumba

A régió legnagyobb tőkebevonása a mobil fizetés piacon. Budapest – A PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 400 millió forint tőkét fektet be a mobil fizetési technológiák fejlesztésében piacvezető Cellum cégcsoporthoz tartozó Cellum Global Zrt-be. A forrást a PortfoLion az Európai Unió Jeremie kockázati tőkeprogramja keretében biztosítja. A september 1-én aláírt szerződéssel az egész régió legnagyobb szabású tranzakciója valósul meg a mobile payment üzletágban. A Cellum által fejlesztett technológia eladható külföldön, ami megtérülő, stratégiai befektetést jelent az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLionnak. A tőkebefektetés elsődleges célja a Cellum nemzetközi terjeszkedésének elősegítése. A szerződés értelmében bizonyos feltételek teljesülése esetén az idei tranzakciót hasonló nagyságrendű befektetés követi majd.

tovább


Bezárás
Close

Tiszteletben tartjuk adatvédelmi jogait, a fenti adatokat kizárólag a megkeresése kezeléséhez használjuk. Részletekért kérjük, olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat.