NTP2020-000095

Ázsiai fintech platform

A Cellum csoport tagjaként az MPP Magyarország Zrt. több mint másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezik mobilfizetési rendszerek üzemeltetése terén. Stratégiai célunk, hogy az MPP Zrt.-n és a Szingapúrban alapított Cellum Asia Pacific PTE Ltd.-n keresztül a cégcsoport Délkelet-Ázsiában ún. „multi-szolgáltatás” platformok fintech szolgáltatójává lépjen elő. A projekt célja a régióban – első lépésként a cégcsoport meglévő platformjához illeszkedve olyan fizetési megoldás kifejlesztése, ami testreszabható, könnyen integrálható és biztonságos fizetési megoldást biztosítani az érdeklődő partnerek részére, olyan formában, amelyet a partnerek a saját már meglévő vagy a jövőben kifejlesztésre kerülő alkalmazásaikba beépíthetnek. A tervezett megoldás alkalmas lesz egyidejűleg több ún. e-money rendszerhez csatlakozni, ezek között pénzügyi és fizetési tranzakciókat bonyolítani, valamint ezekre épülő hozzáadott értékű szolgáltatások nyújtására is.

Köszönjük, HEPA!

Örömmel jelentjük be, hogy az MPP Magyarország Zrt. sikeresen befejezte a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. által meghirdetett pályázatot. A HEPA döntése értelmében az „Ázsiai fintech platform” című pályázat 528.748.070 Ft egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A Cellum csoport tagjaként az MPP Magyarország Zrt. és a szingapúri Cellum Asia Pacific PTE Ltd. közösen elkészítette az elsődlegesen a Délkelet-Ázsiai piacra szánt. „multi-szolgáltatás” fintech platformot. A projekt során elkészült megoldás alkalmas egyidejűleg több ún. e-money rendszerhez csatlakozni és fizetési tranzakciókat bonyolítani. Szintén az elkészült un. Fintech Platform kapcsolódik az Android alapú POS szoftver fejlesztése, illetve az ehhez kapcsolódó új interfészek is. így a platform segítségével a Cellum csoport elsődlegesen Dél-Kelet Ázsiában, de akár Európában is széleskörű elfogadói és digitális fizetési megoldást tud biztosítani partnerei részére, legyenek akár mikrovállalkozások, akár nagy multinacionális vállalatok.

EXP2020-NEP-000018

A Cellum által fejlesztett mobilfizetési megoldások külpiacra jutásának támogatása

Örömmel jelentjük be, hogy a Cellum Global Zrt. sikeresen pályázott a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség által meghirdetett külpiacra jutási támogatásra. A HEPA döntése értelmében „A Cellum által fejlesztett mobilfizetési megoldások külpiacra jutásának támogatása” című pályázat egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesül az alábbiak szerint:

• igényelt támogatás: HUF 49,999,994
• megítélt támogatás: HUF 49,999,994
• támogatás mértéke: 50,00%

Az elmúlt években a Cellum több kezdeményezést is indított Délkelet-Ázsiában; a vállalat most szeretné piaci jelenlétét növelni a régióban, kiemelten Indonéziában és Szingapúrban. A célpiacok egyedi igényeinek feltérképezése és kiszolgálása, a jogi és üzleti körülmények és sajátosságok részletes felmérése és a termékek megfelelő felkészítése a célpiacokra jelentős erőforrás-befektetést igényel; a pályázat ezen forrásokat biztosítja részlegesen. A projekt célja, hogy a vállalat az Európai Unión kívüli export részarányának növelésével csökkenteni tudja az export földrajzi koncentrációjából fakadó kitettséget, valamint növelni tudja exportárbevételét és a külföldi célpiacokon való jelenlétét.

Köszönjük, HEPA!

GOP-3.3.4-15-2015-0145

Európai Uniós pályázat- és partnerkeresés és kapcsolatépítés a szolgáltató-független mobil útvonaltervezés és elektronikus fizetés területén a Cellum Global Zrt-nél

A pályázat célja a Cellum Global Innovációs és Szolgáltató Zrt. több projektötletének, kiemelten a „Szolgáltató-független útvonaltervezés és elektronikus fizetés mobilon” termék hazai és nemzetközi piacra vitelének előkészítése, a tanácsadás alapján javasolt projekt és a szervezet felkészítése Horizon 2020 pályázaton való részvételre, a piacra jutást elősegítő marketing és tanácsadási eszközök igénybe vétele.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program „Versenyképes IKT szektor fejlesztése” pályázat révén a 11 860 000 Ft költségvetésű projekt 75% -os (összesen 8 895 000 Ft) állami támogatással valósult meg.

A projekt 2015.05.01-én kezdődött, a zárás dátuma 2015. október 31.

GOP-1.1.1-11-2012-0497

Piacorientált kutatás-fejlesztés a Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt-nél

Az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg a Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt. stratégiai jelentőségű fejlesztési projektje, amely mind a kereskedők, mind vásárlóik számára nyújt mobiltelefonok keresztül történő fizetési megoldást egyre szélesedő termék és szolgáltatás palettán, új, innovatív technológiai megoldássokkal növelve az ügyfelek biztonságát és kényelmét.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program ”Piacorientált kutatás-fejlesztés a Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt-nél” tárgyú pályázat révén a 174 448 200 Ft költségvetésű projekt közel 70% (összesen 121 643 320 Ft) állami támogatással valósult meg.

A projekt 2012.12.03-án kezdődött és 2014.10.29-én fejeződött be.

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

GOP-1.3.2-08-2008-003

Cellum mobilkommunikációs kutató-és fejlesztőközpont létrehozása

Az Új Magyarország Nemzeti Fejlesztési Terv keretében valósul meg a Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt. stratégiai jelentőségű, komplex kutatási és fejlesztési projektje, amely nemcsak a siófoki térség, de a Dél dunántúli régió, azon túl pedig Közép Európa mobiltechnológiai „Szilícium- Völgye” lehet. A Gazdaságfejlesztési Operatív Program „Vállalati kutatási és fejlesztési kapacitás erősítése” tárgyú pályázat révén a 895 066 528 Ft költségvetésű projekt 40% állami támogatással valósul meg.

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

KMOP-1.1.4-0861-2008-0027

Near Field Communication technológia alkalmazhatóságának vizsgálata és fejlesztése a Cellum termékeiben

Újabb nyertes pályázatot könyvelhet el a Cellum Zrt. az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép Magyarországi Operatív Programján belül. „A Near Field Communication (NFC) technológia alkalmazhatóságának vizsgálata és fejlesztése a Cellum termékeiben” című projektjavaslatot az Irányító Hatóság 57 748 050 Ft összegű támogatásra ítélte érdemesnek.

A jelenleg meglévő MobilFizetés szolgáltatás, amely lehetővé teszi a kereskedők termékeinek, szolgáltatásainak kifizetését illetve más, a szolgáltatásra jogosult ügyfélnek pénz átutalását mobiltelefon segítségével, az NFC kommunikációs csatornával egészül ki. Ezáltal egyszerűbbé válik a fizetés kezdeményezése: nincs szükség SMS-re, a mobiltelefont a kereskedő POS termináljához közelítve végrehajtható a fizetés folyamata.

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

KMOP-1.1.4-07/1-2008-0058

SIMSecure termék kifejlesztése és piaci bevezetése

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép Magyarországi Operatív Programjának keretein belül a Cellum Zrt. 107 135 290 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül a „SIMSecure termék kifejlesztése és piaci bevezetése” címmel benyújtott pályázata kapcsán.

A SIMSecure az IT szektor által már szakmailag elfogadott és széles körben alkalmazott nyilvános kulcsú infrastruktúra (Public Key Infrastructure, PKI) és egyszer használatos jelszavak (One Time Password, OTP) generálását végző algoritmus alapjait felhasználva, három területen kínál jelentős hozzáadott értéket képviselő funkciókat, melyek a következők:

- Mobil elektronikus aláírás
- Titkosítás
- Azonosítás (autentikáció) SIM Token alapon

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

GVOP-4.1.1-05/1. -2006-08- 0116/4.0

Integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése a Cellumnál

Az I. Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Program 4. prioritásának nyertesei között van a Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt. az „Integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése” címmel benyújtott sikeres pályázatával.

A közel 22 millió forint összköltségű projekt keretében bevezetett vállalatirányítási rendszer a vállalati folyamatok jelentős leegyszerűsítésével járul hozzá szakembereink hatékonyabb munkavégzéséhez valamint Cellum versenyképességének növekedéséhez.

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

GVOP-4.2.1-05/1.-2006-07-0018/4.0

Digitális tartalomterjesztést elősegítő portál keretrendszer megvalósítása

A Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Programjának keretében, "Üzleti tartalom fejlesztésének támogatása kis- és középvállalkozások számára" címmel meghirdetett pályázaton a Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt. sikeresen szerepelt.

A pályázaton nyert, közel 120 millió forintos összeget Cellum olyan projekt keretében használta fel, amelynek fő célja a digitális tartalomszolgáltatást és terjesztést elősegítő portál keretrendszer bevezetése és integrálása. A portál elsősorban a tartalomterjesztésben érdekelt vállalkozások kereskedelmi tranzakcióit hivatott megkönnyíteni.

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

GVOP-3.3.3-05/3.-2006-04-0002/3.0

Cellum Mobil Disztribúciós Rendszer kifejlesztése

A sikeresen működő kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének ösztönzése céljából, a Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Programja (GVOP) Irányító Hatósága pályázatot hirdetett, amelyen a Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt. igen eredményesen szerepelt.

A pályázat keretében elnyert, 46 millió Ft összegű (vissza nem térítendő) támogatás által a kis- és középvállalkozások értékesítési, beszerzési és készpénzkezelési folyamatait költséghatékonyabbá, gyorsabbá, és mindenekelőtt egyszerűbbé tévő Cellum Mobil Disztribúciós Rendszer (CMDS) kifejlesztése valósult meg.

A projekt során addig már meglevő fejlesztéseinkre alapozva olyan cégek igényeit elégítettük ki, és olyan cégeket integráltunk rendszerünkbe, amelyek kiterjedt viszonteladói hálózattal rendelkeznek és fő profiljuk egyike a termékforgalmazás.

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

HEFOP-3.4.1-05/1-2005.-08-0003/2.0

Cellum képzési projektje – Információ-technikai képzések fejlesztőknek, vezetői és kommunikációs tréningek, az angol nyelv oktatása

2006. szeptember 1. napján írta alá az ESZA Kht. (ma ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., ESZA Nonprofit Kft.; Európai Szociális Alap) és a Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt. azt a támogatási szerződést, amelynek értelmében Cellum az Európai Unió Strukturális Alap forrásaiból mintegy 10 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az Európai Szociális Alap Humánerőforrás fejlesztési Operatív Program keretében, HEFOP/2005/3.4.1 "A vállalkozói készségek és a munkavállalók alkalmazkodóképességének fejlesztését célzó képzések támogatása" címmel meghirdetett pályázaton elnyert összeget szakembereink oktatására fordítottuk. Nagy figyelmet kaptak az angol nyelvi, fejlesztői, valamint vezetői és kommunikációs tréningek.

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Humánerőforrás‑fejlesztés Operatív Program Irányító Hatósága
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

IHM-HTEC/USA-1-2004.03.02./13

Amerikai piacra jutás támogatása kis- és közepes méretű vállalkozásoknak

Az Enigma Mobilfeltöltés projekt célja, hogy az USA-ban sikerrel vezessük be a piacra saját fejlesztésű mobilkereskedelmi megoldásunkat, ezen belül a telefonegyenleg-feltöltő alkalmazást. A HTEC pályázat keretében a projekt első részére kérünk támogatást, amely a projekt indításától az USA-beli igényekre szabott, ott piacképes termék specifikációjának kialakításáig tart.

A pályázati támogatást arra kívánjuk felhasználni, hogy a meglévő általános megoldásunkat előkészítsük a sikeres amerikai bevezetésre. Ennek részeként kiterjedt piackutatást és üzletfejlesztési tevékenységet tervezünk folytatni, amelynek eredményeképpen specifikálni tudjuk a sikerrel kecsegtető termék műszaki és üzleti paramétereit. Ez a termékfejlesztési mérföldkő lesz a támogatandó projektszakasz végeredménye.Bezárás
Close

Tiszteletben tartjuk adatvédelmi jogait, a fenti adatokat kizárólag a megkeresése kezeléséhez használjuk. Részletekért kérjük, olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat.